Projectes

Projecte de Nutrició Suplementaria

image002

 

Per les poblacions de Wukro, Agulae, Negash i Alitena

Programa Ració Seca. Aquest programa consisteix a donar a cada nen un preparat de Famix (preparat especial per a nens amb desnutrició) barrejat amb oli i sucre, i sense coure. També es complementa amb medicaments com ara la vitamina A, ferro, àcid fòlic i mebendazol.

Entre l’any 2007 i el 2010, els beneficiaris d’aquest programa van ser 7.680 nens/es, a les poblacions de Wukro, Agulae, Negash i Alitena.

Suport nutricional per infants menors de 5 anys amb desnutrició moderada

 

 

Projecte de Nutrició a fora de les poblacions de Wukro i Agulae

image003

 

Aquest programa és per subministrar cada mes 8 kg de farinetes i 2 kg de llet en pols a les mares dels menors de 5 anys amb desnutrició i que no es poden desplaçar fins als menjadors a causa de les largues distàncies existents.

Tots els productes s’elaboren a Etiòpia, en una fàbrica d’Addis Abeba.L’actuació es completa amb un control periòdic de pes i amb vacunes.

 

 

 

Projecte de desenvolupament rural a favor de les dones

image001

Fins a 320 famílies beneficiades.

L’objectiu del projecte és promoure el desenvolupament de les dones de la zona rural. A les beneficiàries se’ls ofereixen microcrèdits perquè desenvolupin les activitats següents:

– Producció de llet.

– Cria d’abelles per produir mel

– Compra de bous per llaurar

– Conreu d’arbres fruiters i hortalisses

 

El projecte també inclou activitats de formació de consciència de gènere. Aquest projecte ha tingut com a resultat la millora de l’economia familiar.

 

Projecte de Desenvolupament a la ciutat de Wukro

Fins a 340 famílies beneficiades.image002

Aquest projecte s’executa a petició de les institucions de la regió del Tigray , amb els següents objectius :

– Donar suport a processos de desenvolupament local.

– Augmentar la capacitat d’actuació de persones i col·lectius.

– Augmentar la capacitat d’autonomia de les dones.

– Promoure una alimentació adequada i els mitjans per produir-la.

10 gallines i un galliner, per unitat familiar, construcció de pous per millorar la zona de cultiu, vaques lleteres i la construcció dels seus estables per famílies agrupades en cooperatives.

 

Projecte de Microcrèdits a la població de Wukro

image003El projecte de microcrèdits per dones a la població de Wukro, és per donar continuïtat al projecte d’alimentació bàsica de menors de 5 anys i aconseguir un objectiu doble:

– Seguir consolidant la millora progressiva de l’alimentació dels infants i millorant per tant la seva salut, present i futura.

– Proporcionar a les dones, mares de família, eines de desenvolupament per poder sortir de l’extrema pobresa.

Les condicions son:

– El tipus d’interès és 0%

– A retornar en un període màxim de 2 anys.

– Els microcrèdits retornats es destinaran a finançar nous microcrèdits.

 Nutrició i Esport. L’esport ens fa iguals

L’objectiu del programa és que els infants per ser individus eficients en el seu entorn social.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El desenvolupament de la responsabilitat personal i social es planteja de forma gradual en 5 nivells:  responsables de si mateixos i dels altres, i incorporar les estratègies que els permetin exercir el control de les seves vides.

    1. Respecte pels drets i sentiments dels altres

    2. Participació i esforç

    3. Autogestió

    4. Ajuda i actitud solidària

    5. Transferència a altres contextos (família, barri, escola i amics)

A nivell etíop el programa és una iniciativa liderada per ADIA que l’Observatori Sociològic Internacional de l’Esport coordina a nivell internacional amb l’objectiu d’implementar i avaluar els efectes de la pràctica esportiva en col•lectius de nens i nenes en situació de vulnerabilitat a tres ciutats de diferents continents: Wukro (Etiòpia) on el programa es centra en l’impacte de l’esport en la variable pobresa i gènere, Monterrey (Mèxic) on es fixa en el fenomen de la delinqüència infantil i barris de la perifèria de Barcelona on la variable són les dificultats de cohesió social.

A cada ciutat es treballa amb 100 infants. Els nens i nenes de Wukro que hi participen reben un àpat diari i procedeixen de les famílies amb menys ingressos de la escola col.laboradora, la Primary Salaam School.

La contrapart d’ADIA en aquest projecte és el Departament d’Esport i Joventut de l’administració local de Wukro que coordina el projecte, participa en la selecció de monitors/es i de nens i nenes, en fa el seguiment i rep el suport de Saint Mary’s College que facilita l’espai d’entrenament. 

 

Projecte de sal iodada per a dones embarassades i nens/es

image001

 

L’objectiu és reduir el risc de problemes de salut als infants, fins i tot, abans que neixin.

La falta de iode comporta un risc elevat de problemes de salut.

El projecte consisteix a proporcionar a les mares embarassades sal iodada, juntament amb informació dels beneficis d’utilitzar-la i de com s’ha d’emprar. Les mares participen voluntàriament en el projecte i se sotmeten a una exploració mensual en el Centre de Salut de Wukro.

També s’aconsegueix la millora dels seguiments dels embarassos i, per tant, la millora de la salut de les dones embarassades que participen en el projecte. 

 

 

 

image003

Medicació

Complexos vitamínics, antibiòtics, antidiarreics.

L’any 2001 es van portar complexos vitamínics, antibiòtics i antidiarreics per al Centre de Salut.

L’any 2003, a petició de l’hospital de Wukro, es va portar Rhesogamma, medicació per al segons embaràs de les dones que tenen RH negatiu.

Construcció del Centre de Nutrició Infantil a Wukro dins del Centre de Salut

image001

 

Construcció en el Centre de Salut de Wukro d’un edifici de 4 x 12 m2, format per dues sales, una que és la cuina i l’altra que és l’espai físic que fa les funcions de menjador.

Aquest edifici també s’utilitza per fer xerrades a les dones sobre higiene, educació sexual, etc.

Constrrucció d’un Rebost annex al menjador del Centre de Wukro

image002

Com a resultat de l’ampliació del nombre d’infants que assisteixen almenjador cada dia, s’ha de construir d’un rebost, a fi de mantenir la gran quantitat d’aliments i estris, i poder deixar més espai físic a la cuina.

Les cuineres hi poden treballar millor i els aliments es troben en més bones condicions.

Dipòsits de recollida d’aigües pluvials

image003

A petició del Centre de Salut de Wukro, l’any 2005 s’han construït, dins el Centre, dos dipòsits de recollida d’aigües pluvials, d’una capacitat de 10.000 litres cadascun. 

Centre de Nutrició Infantil a Agulae

image005

El nou menjador que s’ha posat en marxa al Centre de Salut d’Agulae, ha 
estat un edifici que ens ha cedit el Centre de Salut. 

Aquest edifici s’ha rehabilitat amb pintura i neteja i també s’hi ha fet arribar la conducció d’aigua per la cuina i la construcció de piques per tal que les mares i els nens es netegin abans d’entrar al menjador. 

Construcció del Centre de Nutrició Infantil a Negash

image007

També s’ha construït un dipòsit d’aigua.

A finals de l’any 2005 el Centre de Salut de Negash ens cedeix un edifici en estat ruïnós per tal de fer-lo servir per a menjador.

Aquest edifici s’ha rehabilitat reforçant l’estructura i fent el sostre nou. També s’hi fa arribar la conducció d’aigua per la cuina i es construeixen piques d’aigua per tal que les mares i els nens es netegin abans d’entrar al menjador.

today betting odds oddstake dropping odds football dropping odds and tips