Projecte de Nutrició Suplementaria per a menors de 5 anys

Programa Ració Seca

La finalitat del programa, fonamental en la tasca que ADIA desenvolupa a la regió del Tigray, és reduir la mortalitat, així com les malalties físiques i psíquiques associades a la desnutrició moderada dels nens i nenes menors de 5 anys que poden veure afectat el seu desenvolupament físic i cognitiu.

En els Centres de Salut de les zones on es desenvolupa el programa els infants passen una revisió mèdica i es comprova si compleixen les mesures mínimes de pes per l’edat. Quan aquest pes és inferior al 60-80% del pes òptim són seleccionats per entrar al programa i rebre un suplement nutritiu durant un període de tres mesos. Paral·lelament, mentre participen en el programa reben atenció mèdica i el tractament adient en cas de ser necessari.

Un altre component del programa de caràcter preventiu és l’educació en salut i higiene que reben les mares dels infants. S’ha pogut comprovar com les mares que han rebut la capacitació apliquen els coneixements adquirits a la seva vida diària, millorant la qualitat de vida de la unitat familiar i actuant com a agents transmissors de la formació rebuda cap a la resta de la comunitat.

1ª fase 1999 – 2007

En aquesta primera fase el programa es desenvolupa a la ciutat de Wukro i les poblacions de Negash i Agulae, woreda de Kelte Alwaelo, i els infants reben tres cops al dia l’alimentació suplementària en els espais construïts o rehabilitats com a menjadors annexes als centres de salut.

2ª fase 2008 – 2017

En aquesta segona fase el programa s’amplia a la localitat d’Alitena, woreda d’Irob, i la distribució del suplement alimentari passa a fer-se segons el sistema anomenat de Ració Seca en què quinzenalment es prepara i es distribueix per a cada família una barreja de 6 kg d’un concentrat nutritiu fabricat a Addis Abeba anomenat Famix , 1l d’oli i 1 kg de sucre. Aquesta Ració Seca es consumeix diàriament a la llar afegint-hi aigua.

A la zona de Wukro es traballa de la mà de l’organització local “Wukro Social and Development Program –  (WSDP)” i a la zona d’Alitena amb la congregació de monges “Daughters of Charity “, ambdues organitzacions es troben sota el paraigua de la “Ethiopian Catholic Church/Adigrat Diocese Catholic”.

Durant aquests 19 anys s’ha beneficiat del programa un total de 23.251 nens i nenes i les seves respectives mares.

Desplaça cap amunt