portada adia consell

L’ISSO i ADIA, braç a braç al nord d’Etiòpia

Durant el mes de maig, un equip de representants d’ADIA, encapçalat per la seva presidenta, Victòria Draper, i el seu vicepresident, Josep Grifoll, van visitar els diferents projectes que ADIA desenvolupa al nord d’Etiòpia: El Tigray. També van formar part d’aquest viatge un seguit de tècnics esportius d’El Consell amb l’objectiu d’iniciar una formació a Alitena. Aquesta va servir per impulsar una activitat de forma regular amb joves i infants del terreny. La tasca, desenvolupada pels representants de l’International Sociological Sport Observatory, Andrea Sardà i Fran Esmoris, va servir per escollir un monitor esportiu de forma democràtica, amb el suport de diferents candidats. Petrus Weldegeberl, l’escollit, de 26 anys, ja està dirigint de forma continuada una activitat setmanal amb nenes i nens d’Alitena.

El Programa de Responsabilitat Personal i Social, una eina característica d’El Consell a l’hora d’implementar els valors a través de disciplines esportives, va estar molt present durant aquesta etapa del viatge a Etiòpia. Les reunions a l’inici i al final de la sessió i els recursos per fomentar el diàleg, donar veu i derivar responsabilitats van definir el perfil de les activitats desenvolupades pels representants de l’ISSO. Pel que fa al jove escollit per estendre l’esperit de l’organització en sòl africà, treballa per consolidar el grup de participants de la seva activitat amb l’esperança que sorgeixin noves figures de lideratge.

La darrera sessió impartida a Alitena per Fran Esmoris i Andrea Sardà va ser especialment emotiva, ja que va comptar amb desenes d’infants de diferents indrets de la zona. A més a més, la presència i inquietuds d’un entrenador de la localitat, conegut pels veïns com “Siyum”, també va sorprendre als organitzadors. L’home, un ex jugador profesional de bàsquet nacional, va afirmar que adoptarà tot el que va aprendre durant la sessió a l’activitat que imparteix a l’escola on treballa.

Desplaça cap amunt